piatok 2. marca 2012

Kamene a polodrahokamy


Drahé kamene a polodrahokamy pozná ľudstvo už celé tisícročia a od začiatku civilizácie ich považuje za silné a liečivé, ochranné a magické prostriedky.A pretože  ich záľuba pretrvala až dodnes, na ich účinkoch niečo určite bude. 

Existuje množstvo kameňov ktoré slúžia ako drahokami ,ochranné kameňe ,kamene na zažehnaní chorôb ,na lásku , na potlačenie elektromagnetických síl. Kamene nám budú oddane slúžiť ak im aj mi na oplátku budeme venovať určitú dávku našej pozornosti (napr. pravidelné čistenie a nabíjanie na slniečku alebo mesiaci...) .

-čistenie kryštálov : každý kryštál po zakúpení treba hned vyčistiť aby patril iba Vám. Samozrejme záleží na tom o aký druh kameňa ide ,nakoľko poznáme nespočetné množstvo kameňov a skoro každý má odlišné požiadavky na očistu.

 

Kremeň / Quartz :kryštál bohatstva , jedná sa o trs kryštálov z čoho jeden pretrča nad ostatnými menšími kryštálmi , ktoré sú na  jednom spoločnom základe. Tento trs kryštálov Vám má do života priťahovať bohatstvo a peniaze.Trs kryštálov veľmi účinne funguje ako generátor-každý kryštál z trsu sa má naprogramovať ku konkrétnemu účelu. Tento trs dokáže spojiť  skupinu osôb v harmonické spoločenstvo. 

Liečiťeľstvo - je to  najúčinnejší  liečivý kryštál a najsilnejší zosiľovač energie na zemi.Uvoľňuje , pohlcuje a reguluje energiu. Taktiež ju dokáže účinne odblokovávať. Kremeň je možné vdaka jeho silným účinkom použiť pri akomkoľvek probléme.Uvádza telo do rovnováhy a posilňuje imunitný systém.Výborne pôsobí pri hojení popálenín...

Nálezisko : na celom svete

Výskyt : väčšina druhov kremeňa je ľahko dostupná

Farba : kryštálovo priesvitný

Vzhľad : často sa vyskytuje v trsoch , surový , leštený,môže mať rôzne tvary umelo vytvorené

Čistenie : po zakúpení kryštálu sa odporúča ho na noc volžiť do misky s vodou a solou a na druhý deň ho vybrať , osušiť a dať nabiť na slniečko. Potom je dobré ho čistiť minimálne raz do týždňa pod tečúcou vodou a dať nabiť na slnko.

 

 Turmalín/Tourmaline : prečisťuje a transformuje príliš ťažkú energiu na ľahké vibrácie. Vytvára ochranný štít okolo tela a uzemňuje duchovnú energiu.V duševnom živote pomáha pri pochopení samého seba , zvyšuje sebadôveru a potláča strach.Priťahuje inšpiráciu , porozumenie , toleranciu a prosperitu.

Ličiťeľstvo : čierny turmalín chráni pred elektromagnetickým žiarením ( mobily , televízory ...) a hlavne pred nepriaťeľskými myšlienkami.Chráni pred chorobami súvisiacimi s oslabením organizmu , lieči dyslexiu a artritídu. Prináša úľavu od bolesti a harmonizuje miechu.

Nálezisko : Srí Lanka , Brazília , Afganistan , USA , západná Austrália , Afrika

Výskyt : ľahko dostupný v špecializovaných obchodoch

Farba : zelený ,červený ,tmavohnedý ,čierny ,žltý ,modrý ,modrozelený ,ružový 

Vzhľad : podlhovasté ryhované kryštály ,môžu byť lesklé leštené matné alebo priehľadné

Čistenie : turmalín čistíme pod prúdom tečúcej vody , osušíme a dáme nabiť na slnko


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára