streda 21. marca 2012

Svadba a catering



Na začiatok tu mám pre Vás zopár cenných rád,ktoré by vám mohli byť užitočnými pri plánovaní svadby bez problémov : -termín svadby :
                                           -v prvom rade si vyberajte termín kedy ste si istý,že nemáte pracovné alebo iné povinnosti kvôli ktorým by ste museli svadbu prekladať.
                                           - mesiac v ktorom sa bude svadba konať nakoľko záleží aj od štýlu svadby či dávate prednosť prírode alebo vykúrenej sále určenej na rôzne spoločenské podujatia.Najviac ľudí uprednostňuje svadby v lete kedy na seba netreba dávať zbytočne veľa vrstiev oblečenia,ale tiež sa treba vyhýbať mesiacom kedy môžete byť náchylný na rôzne alergie a pod...
                                           -vyberať termín tak aby vyhovoval aj dôležitým účastníkom svadby.

                  -výber miesta :
                                        -každopádne ak ste si vybrali nejaké miesto v prvom rade sa ubezpečte že daný termín svadby je voľný.Svadby sa môžu konať podľa výberu svadobčanov na rôznych miestach ako sú : kostoly,úrady,hotely,záhrady určené výhradne na spoločenské akcie,reštaurácie záleží na každého vkuse a veľkosti rozpočtu...

Počas príprav svadby budete musieť spraviť množstvo rozhodnutí,takže veľmi užitočná rada je začať plánovať všetko radšej skôr ako príliš neskoro...Treba vyberať strih šiat,farbu v akej by sa mala celá svadba niesť(farba dekorácie,kvetov,prestierania a mnoho dalšieho...)Je dôležité si všetko dopredu premyslieť,lebo čas sú peniaze a dôkladný plán vám ich môže veľa ušetriť.
                 -rozpočet :
                                 -vytvorte si svadobný rozpočet,získate ním široký prehľad o nákladoch a jednotlivých položkách.Treba popremýšľať v kľude o jednotlivých položkách kde by ste mali ubrať a kde naopak pridať.Nezabudnite že počet hostí posúva náklady smerom hore,takže nič nepokazíte ak na slávnostnú večeru pozvete iba najbližšiu rodinu a po hostine spravíte večierok pre priaťeľov a známych...
                                -alkoholické nápoje taktiež zvyšujú rozpočet,takže urobíte lepšie ak alkohol nakúpite vo veľkosklade alebo domáceho výrobcu.
                                - neodmysliťeľnou  súčasťou svadby je živá hudba,ak vám to však finančne nevyhovuje ,hostia sa potešia aj skúsenému diskdžokejovy.
                 - svadobný hostia :
                                            -spravte si menný zoznam príbuzných a priaťeľov  ktorých chcete pozvať,mal by obashovať mená, adresy, telefonne čísla, email, daľej počet hostí a číslo stolu pre každého hosťa.
                  -svadobný obrad :
                                             -civilný obrad, civilný obrad v zahraničí, katolícky obrad, evanjelický obrad, židovský obrad.
                  -svadobná hostina :
                                               -spočíva v prvom rade v občerstvení daľej pokračuje cez predjedlo, hlavné jedlo, večerný raut, svadobná torta a zákusky a nakoniec káva a čaj...Po hostine sa začína večierok v podaní hudby,zábavy a rôznych miešaných alkoholických nápojov a koktejlov..

Dúfam že som Vám v mojom stručnom obsahu, čo taká svadba všetko obnáša trošku pomohla sa zorientovaťa daľej už je to len a len na vás ako si tento dôležitý deň naplánujete...Veľa šťastia...






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára